கத்தரிக்காய் பருப்பு(திருமண விருந்திற்குரியது)
KATHIRIKKAAI PARUPPU
(Sour Taste Dal Dish)
INGREDIENTS
Moong Dal – ½ Kg.
Raul Mango – 1 Kg.
Tomato – ½ Kg.
Green Chilies – 50 Gm.
Onion – ¾ Kg.
Pickle – 6 Nos.
Maggi – 50 Gms.
Turmeric Powder- 50 gms.
Dry Red Chilie
Powder- 25 gms.
Curry Leaves – Few.
Salt – T.T.
Brinjal – 25 gms.
METHOD :
1. Wash and cook the dal, add the peeled and cut the raw mango, chopped tomatoes, chopped brinjals, green chilies, turmeric powder , chilie powder, chopped onions until mashing consistency.
2. Remove from fire. Strain and cool it and add the mashed pickle, coarsely powdered maasi.
3. Check the salt.
4. Tempering with Ghee, Onion & curry leaves, whole garam Masala. Add into dhal curry.
நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே?
நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே ? மாயமாய் மறைந்து விட்ட குளங்களால் இன்று ஊரே குளம் ஆகிவிட்டது நா…