காவா (மருத்துவ பானம்)
KAAVAA
(A Special Kayal Herbal Drink )
INGREDIENTS
Dry Ginger – 25 Gms.
Ginger – 25 Gms.
Vaalmilahu
(Tile Pepper Corn) – 5 Gms.
Coriander Seeds – 5 Gms.
Nannari Veru – 10 gms.
Ali Mathuram – A Small Stick.
Cardamom – 10 gms.
Rose Essence – Few Drops.
Milk Powder – ¼ Kg.
Sugar – 250 Gms.
Milk – 1 Litre.
METHOD :
1. Coarsely ground the Dry ginger, ginger, vaal milahu, pepper corns, coriander seeds, nannari veru, Alimathuram, cardamom. Take 4 glass of water, cook the spices till the juice comes. Strain it.
2. Dissolve the milk powder in 4 glass of warm water and add to boiling milk.
3. Stir the milk for few minutes upto the raw smell goes off. Then add the spiced water. Boil for few minutes.
4. Add the sugar. Remove from the fire. Add the sugar and serve hot.
Note : Don’t powder the spices too much because the taste will become bitter.
நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே?
நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே ? மாயமாய் மறைந்து விட்ட குளங்களால் இன்று ஊரே குளம் ஆகிவிட்டது நா…