Home Uncategorized கொத்து (கைமா) கறி

கொத்து (கைமா) கறி

KOTTHU KARI
(Minced mutton curry)

INGREDIENTS
Lamb Minced Mutton – 250 gms.
Dal – 100 gms.
Onion – 50 Gms.
Green Chilies – 1 No.
Chilie Powder – 1 TBSP.
Ginger Garlic Paste – ½ TSP.
Salt – T.T.
Tomato – 1 No.
Whole Garam Masala – 5 gms.
Coconut – ½ No.
Poppy Seed Paste – 10 gms.
METHOD :
1. Wash the mutton – Soak the dal for 1 hour.
2. Marinate the mutton with Chilie Powder, ginger garlic paste, curd, salt.
3. Heat the oil, add the sliced onions, whole garam masala Half ginger, garlic paste, curd and green chilies.
4. Add the mutton and add enough amount of water. Cook it for 7 Minutes.
5. Add the dal, coconut milk, poppy seed paste, cook it for another 5 more minutes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே?

நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே ? மாயமாய் மறைந்து விட்ட குளங்களால் இன்று ஊரே குளம் ஆகிவிட்டது நா…