Home Uncategorized மட்டன் பிரியாணி
Uncategorized - பொது - December 21, 2011

மட்டன் பிரியாணி

BIRIYANI
(Mutton Biriyani)

INGREDIENTS
Rice – 500 Gms.
Mutton – 500 Gms.
Onion – 200 Gms.
Ghee – 100 Ml.
Red Chilies – 3 Nos.
Green Chilies – 2 Nos.
Cardamom – 10 Nos.
Cinnamon – Small. Pieces.
Ginger & Garlic
Paste – 1 TSP. Save
Coriander Leaves
Mint Leaves 1/4 bunch
Rambai Leaves 1 No.
Tomato – 200 Gms.
Cashew nuts – 15 Gms.
Curd – ¼ Cup.
METHOD
1. Melt the ghee 100 ml first add the 2 no. Onion (quartered) fry it & add the Ginger & Garlic paste, Curd, Cinnamon.
After add the sliced onions, saute well and then add the chopped tomatoes it will comes Gravy.
2. Adds the Mutton, add the green chilies, salt, remaining curd cook it for ½ hour.
3. Grind the cashew nut, cinnamon, Cardamom, red chilies.
Add these mixtures into mutton. After few minutes, add the coriander leaves, mint leaves, Rambai leaves.
4. Cook it in slow fire up to ooze off.
5. Cook the rice separately. Mix with gravy layer by layer.
6. Garnish with fried cashew nut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே?

நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே ? மாயமாய் மறைந்து விட்ட குளங்களால் இன்று ஊரே குளம் ஆகிவிட்டது நா…