Home Uncategorized தக்காளி பச்சடி

தக்காளி பச்சடி

THAKKAALI PACHADI

(Tomato Jam)

INGREDIENTS
Tomato – ½ Kg.
Ghee – For Frying
Green Chilies – 1 No.
Cardamom – 1 No.
Raw Mango – 2 Pieces.
Clove – 1 No.
Sugar – ½ Kg.
Cinnamon – A small stick.
Nuts – As Required.
Raisins – As required.
METHOD
1. Cut the tomato into half. Boil it with one cup of water and green chilie and mango.
2. When the tomatoes are well cooked, remove the mango piece and green chilie
3. Mash and strain the tomatoes.
4. Add the sugar, stir it vigorously on the moderate fire, till the sticky consistency.
5. Heat the ghee, add the whole garam maasala, raisins and nuts. Fry till golden brown.
6. Pour this tempering to tomato jam.
7. Serve hot or cold with biriyani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே?

நமது ஊரில் குளங்கள் எங்கே ? மாயமாய் மறைந்து விட்ட குளங்களால் இன்று ஊரே குளம் ஆகிவிட்டது நா…