Home Uncategorized ஹரீரா பால்

ஹரீரா பால்

HATHIRA PAL
(Cashew Milk)

INGREDIENTS:
Milk : 1 litre
Sugar : ¼ kg.
Almonds+cashew
nuts + pista : 75 gms.
Raisins : 10 gms.
Pure ghee : 50gms.
Cloves : 2 nos.
Cinnamon : a small stick
Cardamom : 2 nos.

METHOD:
1. Soak the nuts in a hot water, for half an hour.
2. Boil the milk & take ¼ portion milk separately.

3. Grind the soaked nuts with ¼ portion milk.mix the mixture in ¾ portion

 

 

 

milk.

4. Stir continuously for few minutes & add the sugar. Remove from fire.

5. Heat the oil in a kadai, add the whole garam masala, raisins & cashew nuts, fry until golden brown.
6. Add this tempering to the milk, close the lid & serve hot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

கல்வெட்டுக்கள் காலத்தின் கண்ணாடிகள்

நமது ஊரில் காணப்படுகின்ற பழமையான கல்வெட்டுகளைப் பாதுகாக்க வேண்டும் அவைகள் சாதாரண கல்கள் அல…