Home Uncategorized ஆட்டுநெஞ்செலும்பு சூப்

ஆட்டுநெஞ்செலும்பு சூப்

BRUSHMUL SOUP
(Breast Bone Soup)

INGREDIENTS:
Lamb breast bone – 150 gms
Carrot – 100 gms
Potato – 100 gms
Tomato – 150 gms
Cumin – 10 gms
Snuff – 5 gms
Red chilies – 2 nos.
Poppy seed paste – 1 tbsp
Coconut – few
Ghee – 10 ml
METHOD:

1. Wash & cut in to pieces. Add sliced carrots, onions, curry leaves, sliced tomatoes, turmeric powder. Cook it for 20 minutes in the pressure cooker.

2. Grind finely together the poppy seeds, cumin, pepper corns.
3. When cooked strain the water separately. Mash the bone & vegetables thoroughly.
4. Combined the strained water & mashed bone and vegetables. Stir & again strain it.

5. Tempered with few finely chopped onions, whole garam masala, ginger garlic paste. Pour the bone mixture & make it

 

boil.

6. Remove the whole garam masala & serve hot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

கல்வெட்டுக்கள் காலத்தின் கண்ணாடிகள்

நமது ஊரில் காணப்படுகின்ற பழமையான கல்வெட்டுகளைப் பாதுகாக்க வேண்டும் அவைகள் சாதாரண கல்கள் அல…