Home Uncategorized ஆட்டுக் கறி குழம்பு

ஆட்டுக் கறி குழம்பு

KIDAAK KARI
(Mutton Curry)

INGREDIENTS:
Mutton : ½ kg
Curry leaves : few
Cloves : 2nos.
Cinnamon : a small stick
Cardamom : 2nos.
Coconut : 1/2 no.
Ginger & garlic paste: 25gms
Poppy seed paste : 10gms
Masala powder : 2 tbsp
Salt : 1/2tbsp
Curd : 100gms
Ghee + gingelly oil : 100gms
Shallots : 100gms
Potato/Raw banana : 100gms/1 no.
Tomato : 50gms
METHOD:

1. Clean & wash the mutton pieces marinate with red chili powder, half curd, half-ginger & garlic paste, salt. Mix well; keep a side for 30 minutes.
2. Grate & extract the milk from the coconut. Mix the poppy seed paste in milk & cut the potatoes or raw banana, add in it.
3. Heat the oil in a pressure cooker .Add the chopped shallots & brown it. Add the whole garam masala, curry leaves, chopped tomatoes, balanced ginger & garlic paste, curd. Add it in at a time; saute it till golden brown. After add the mutton cook it for 5 minutes in simmer.
4. Add enough amount of water close the lid and cook it for 10 minutes in pressure cooker.
5. When mutton cooked adds the coconut milk mixture.Cook until the potato or raw  banana done, remove from fire. Serve with white rice or roties, dosas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

கல்வெட்டுக்கள் காலத்தின் கண்ணாடிகள்

நமது ஊரில் காணப்படுகின்ற பழமையான கல்வெட்டுகளைப் பாதுகாக்க வேண்டும் அவைகள் சாதாரண கல்கள் அல…